VII Gala Premis Fem Pinya 2017

VII Gala Premis Fem Pinya 2017

La VI Gala de premis Fem Pinya que organitza Asem Catalunya es va celebrar el passat 5 de novembre a la Casa del Mar (Barcelona). Es tracta dels premis de reconeixement públic a les persones i entitats que col·laboren amb l’associació. Els socis d’Asem Catalunya són els que nominen als candidats, els reconeixen mereixedors dels

La VI Gala de premis Fem Pinya que organitza Asem Catalunya es va celebrar el passat 5 de novembre a la Casa del Mar (Barcelona). Es tracta dels premis de reconeixement públic a les persones i entitats que col·laboren amb l’associació.

Els socis d’Asem Catalunya són els que nominen als candidats, els reconeixen mereixedors dels premis pel seu treball, aptitud i predisposició a fer pinya. Es van lliurar els premis en tres categories i un premi especial del jurat.

Montse Font, sòcia d’Asem, va rebre l’estatueta al Premi a la Participació pel seu programa Barreres Fora on dona veu a les persones amb discapacitats. Per a Montse “rebre el premi va ser un orgull; si bé és cert que tots els premis són especials, per a mi aquest ho va ser una mica més perquè qui el donava eren els meus, Asem Catalunya; però no només va ser especial rebre el premi sinó que també ho va ser per totes les felicitacions rebudes dels socis durant la gala i per l’emoció general durant una gala que va ser inoblidable”.

La doctora Pilar Magrinyà va rebre el Premi a la Col·laboració per la seva lluita per posar a l’agenda política les malalties mino- ritàries i desenvolupant un model que posa al centre l’atenció a les persones.

Magrinyà confessa que “sempre ha considerat el grup de les malalties neuromusculars un dels grups més destacats tant pel nombre de persones afecta- des i la diversitat de les seves manifestacions i necessitats, com per les característiques de l’associació que us aglutina”.

També felicita la labor d’Asem Catalunya com una entitat ben organitzada i que transmet, tant a la societat com a l’administració, un model de treball coherent que facilita la interlocució i el diàleg. “M’heu ajudat molt a entendre la vostra mirada i conviure amb una situació difícil, molts cops discapacitant i plena d’entrebancs”, diu Magrinyà. Finalitza dient: “Gràcies pel premi. M’heu fet feliç”.

El doctor Manel Roig va rebre el Premi al Reconeixement per tota una vida dedicada a l’atenció dels infants afectats per les malalties neuromusculars. També va crear el grup de “Neuromusculars” en l’Acadèmia de les ciències mèdiques. Roig agreix molt el premi i diu al respecte que “per qualsevol metge que hagi dedicat la major part de la seva vida a la cura de pacients dins del marc de la medicina pública, rebre un premi de part d’una associació de persones amb malalties cròniques és, sens dubte, la millor i la més emocionant distinció possible”.

El Premi Especial del Jurat fou per al doctor Josep Maria Recasens i la Mila Lagarda, per tot el seu suport al voltant de la vida dels socis d’Asem Catalunya. En més de 13 anys hi han col·laborat en els grups socioterapèutics de l’associació i han realitzat articles per la nostra revista corporativa Lligam.

El doctor Recasens agraeix el premi, “m’heu fet més persona”. Per a ell, el premi és “un nou motiu per seguir-vos agraït per donarme entrada al vostre món” i per reconèixer la tasca. “Una tasca definida per uns compromisos personals, socials i institucionals al servei d’ajudar a transformar l’Asem Catalunya en una estructura d’acollida, efectiva però també afectuosa. Una entitat al servei de les persones”, explica.

Mila Lagarda diu que “per a mi el premi és molt simbòlic, ja que els castellers que figuren a l’estatueta del premi em recorden el treball en grup i el no defallir mai més, tornar a aixercar-se una vegada i una altra. Jo em vaig emocionar, moltes gràcies a tots els que en van nominar”, diu agraïda.

La sisena gala de premis fou conduïda per l’actor David Olivares (programes Polònia i Crackòvia de TV3). En paraules de David Olivares, es tracta d’uns “premis carregats de positivisme, que guardonen l’esforç i el treball dur”.

La gala es va amenitzar amb un concert de mú- sica swing a càrrec de Big Band Músic, una banda composta per nens i nenes del Col·legi Públic de la Concepció, i la gala va finalitzar amb una interpretació del director del grup de dansa i teatre La Gata Titania, en Jordi Milian. La gala de Premis Fem Pinya se celebra com commemoració pel Dia Nacional de les persones amb Malalties Neuromusculars que se celebra cada 15 de novembre. L’objectiu dels premis és promoure i incentivar la participació dels socis membres de l’entitat, potenciar el sentiment de pertinença i el compromís social amb la missió d’Asem Catalunya. Sobretot, valoren les millors actuacions dels socis i amics de l’entitat per les persones i familiars amb malalties neuromusculars.

Galeria d'imatges

Asem Catalunya
Asem Catalunya
ADMINISTRATOR
Perfil

Posts Carousel

Deixar un missatge

El teu email no serà publicat. Es requereixen els camps marcats amb *

Cancel reply