Comunicació del departament de Salut (24.04.20)

Comunicació del departament de Salut (24.04.20)

Des de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut ens tornem a posar en contacte amb vosaltres atesa l’actual situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19, declarada com a pandèmia per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Com ja us hem comunicat anteriorment, des del Govern de la Generalitat

Des de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut ens tornem a posar en contacte amb vosaltres atesa l’actual situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19, declarada com a pandèmia per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Com ja us hem comunicat anteriorment, des del Govern de la Generalitat i concretament des del Departament de Salut s’han adoptat diverses mesures de caràcter assistencial, pressupostari, fiscal i de contractació pública entre d’altres, d’acord amb les necessitats i les previsions de cada moment. En aquest sentit, volem recordar-vos les recomanacions següents:

1. Estem davant d’una situació d’alerta sanitària en constant evolució, i per aquest motiu és molt important que la ciutadania disposi d’informació actualitzada i fiable, com també sobre què cal fer en el cas que es tinguin sospites d’afectació per coronavirus.

2. Disposeu d’informació actualitzada al Canal Salut, on podreu accedir a explicacions breus i entenedores sobre el coronavirus i aspectes relacionats amb la situació actual, com ara:

– Com podem gestionar les nostres emocions i l’ansietat aquests dies.

– Com podem gestionar el dol durant la situació que estem vivint.

– Tingues cura de la teva salut emocional a través de l’app GestioEmocional.cat.

– Recomanacions per a l’ús de mascaretes.

3. També hi ha disponible informació per a professionals del Sistema de Salut de Catalunya, útil per conèixer i aplicar, en la mesura de les seves possibilitats, a tots aquells col·lectius que estiguin prestant algun tipus de cura o acompanyament a persones amb problemes de salut.

4. La participació de tota la ciutadania és fonamental per superar la crisi. Campanyes com el #JoActuo tenen com a objectiu promoure aquest confinament a casa com a mesura necessària per a superar la situació en que ens trobem, englobant tres grans eixos d’actuació:

– Solidaritat, on es fa una crida a agrair la feina dels professionals sanitaris.

-Crida a l’acció on es pretén difondre missatges que engresquin els ciutadans a oferir col·laboració o ajuda a qui ho necessiti.

– Col·laboració ciutadana: Els ciutadans es podran informar de quines accions són les que poden dur a terme per ajudar els seus conciutadans durant els dies de confinament.

5. Cal que tota la ciutadania i especialment, les persones amb algun problema de salut previ, les persones que en tenen cura i el col·lectius amb condicions de vulnerabilitat, coneguin, apliquin i extremin les precaucions i recomanacions, donant molta importància a les mesures d’higiene.

6. De cara a assegurar l’actualitat, la veracitat i la fiabilitat de la informació rebuda amb relació a la COVID-19 i a la situació actual, cal assegurar-se que la font de procedència sigui algun dels canals oficials de la Generalitat de Catalunya i del propi Departament de Salut, com ara Twitter (@salutcat), el canal @salutcat de Telegram, o el web canalsalut.gencat.cat, així com també les accions comunicatives emeses per les autoritats sanitàries.

En uns moments com els que vivim, creiem que és molt important mantenir un contacte proper amb les entitats com la que vosaltres representeu. Per aquesta raó seguim a la vostra disposició per tal de canalitzar les vostres necessitats, situacions o dubtes a través de l’adreça participa.salut@gencat.cat

Ben cordialment,

Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació Departament de Salut | Generalitat de Catalunya

Asem Catalunya
Asem Catalunya
ADMINISTRATOR
Perfil

Posts Carousel

Deixar un missatge

El teu email no serà publicat. Es requereixen els camps marcats amb *

Cancel reply