Autoavaluació i millora de la gestió d’Asem Catalunya

Publicada el 24 de maig de 2015

Asem Catalunya va assistir a la primera sessió formativa de la prova pilot del projecte Avenç, impulsat pel Consell Consultiu de Pacients, el passat 4 de maig. Es tracta d’una guia d’autoavaluació per a la millora de la qualitat en la gestió de les entitats de pacients catalanes.

Aquesta eina es desglossa en 30 criteris, agrupats en cinc àrees de treball que contenen un total de 150 indicadors qualitatius. Les entitats rebran acompanyament i formació per tal d’aplicar aquesta guia, que permetrà reflexionar sobre al situació de la organització, millorar la qualitat, l’excelència i la sostenibilitat en la presa de decisions, així com definir prioritats i aspectes de millora. El periòde avaluable és el darrer any tancat (2014).

Asem Catalunya se suma a aquesta prova pilot i aplicarà l’eina a l’entitat ja que “és molt interessant per saber on estem i on volem anar i en quins punts hem de millorar”, ha explicat el president de l’entitat Bernardo Gámez. “Ser conscients de la nostra realitat ens farà ser millors per als nostres socis”, segons la secretària de l’associació Engracia Puig, i també membre de les taules de treball que han elaborat el projecte Avenç. La guia també atorgarà transperència en la gestió de les entitats com la nostra.

El Consell Consultiu de Pacients es va crear fa 3 anys com a òrgan de consulta permanent, formant-lo pacients i experts per fomentar la particicipació directa en el sistema sanitari català i les polítiques de salut. Els diferents models de gestió de les entitats catalanes i el diferent grau de professionalització planteja el repte que les entitats de pacients implementin noves formes de gestió que les facin sostenibles, amb aquest objectiu neix el projecte Avenç..

Etiquetes

Compartir

Entrades relacionades