Informació i orientació

Es proporciona informació i orientació a totes les persones que s’adrecen a ASEM Catalunya. Ens pots fer arribar la teva consulta a través del formulari de contacte, mail o telèfon de l’entitat.

T’informem sobre les prestacions socials, educació, salut, habitatge, àmbit laboral… Així com les accions d’ASEM Catalunya, serveis, projectes i activitats que poden ser del teu interès.

Acompanyament i suport a les famílies

És un servei dirigit a totes les persones sòcies de l’entitat que requereixen un suport durant un període de temps determinat.

A vegades, el diagnòstic d’una malaltia neuromuscular o els canvis produïts per una situació concreta fan que no trobem els recursos adequats, hàgim de gestionar la incertesa i la por.

T’ajudem a transitar entre els sistemes d’atenció a les persones, coordinant-nos i treballant conjuntament per oferir una resposta comuna. Amb el servei oferim un espai individual i familiar amb la professional de treball social o psicologia.

Els grups són espais on conèixer i compartir experiències, vivències, preocupacions amb altres persones que es troben en una situació similar. Els grups estan moderats i acompanyats per les professionals de l’entitat.

  • Grup d’adults afectats per una malaltia neuromuscular (segon dijous de mes a les 18 h en format híbrid).
  • Grup de familiars (tercer dijous de mes a les 18 h en format híbrid).
  • Grup de Distròfia Miotònica de Steinert (últim dijous de mes a les 18 h en format híbrid).

Oferim també altres espais grupals depenent de les necessitats i demandes de les persones que acudeixen a l’entitat.

Des d’ASEM Catalunya ens coordinem com a gestors socials de casos i treballem conjuntament amb professionals, serveis, entitats i/o administracions que estan en contacte amb persones afectades per una malaltia neuromuscular.

Atenció psicològica

Hi ha moments en què ens sentim desbordats. Tenim les eines i recursos, però a vegades i a causa de les circumstàncies, ens sentim perduts i creiem que han deixat de funcionar.

Necessitem un acompanyament per retrobar-nos amb les nostres eines o bé construir-ne de noves, una estona per nosaltres. Som conscients que les sessions de psicologia no canvien ni la malaltia ni el context,  tot i que sí que ens pot permetre veure’ls des d’una altra manera, es poden crear nous punts de vista, però sobretot és un moment en què tens el teu propi espai per expressar tot el que sents. Parlarem d’allò que tinguis necessitat de voler expressar.  T’oferim un espai segur, acollidor i de suport on anirem evolucionant en el benestar emocional. El servei és obert a totes les persones sòcies d’ASEM Catalunya i no té cap mena de copagament.

Programa sociosanitari

És un servei dirigit a totes les persones sòcies de l'entitat que
requereixen un suport durant un període de temps determinat.

Comitè d’Experts:

Treballem amb un Òrgan assessor de caràcter científic, que està format per professionals de reconegut prestigi en les especialitats de Neurologia, Neuropediatria, Pneumologia, Fisioteràpia, Psicologia, etc. I d’aquelles altres especialitats que en el seu moment sigui necessari incorporar amb la finalitat de garantir un abordatge de caràcter integral, interrelacionant aspectes bio-psico-socials.

Jornades científic-informatives:

Des de l’entitat organitzem de forma periòdica diferents jornades científic-informatives, de diferents temes: mèdics, científics, socials, educatius... amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia neuromuscular i les seves famílies a partir de dotar-los de la màxima informació possible, tan referent al dia a dia, com la prevenció, el seguiment…

Programa d'oci terapèutic

Activitats familiars

Des de l'entitat organitzem anualment un dia dedicat a activitats per a tots els públics!, amb tallers, dinàmiques, espectacles i molt més. És un espai per poder-nos conèixer i gaudir plegats!

Gimnàstica adaptada

La gimnàstica combina l'exercici físic adaptat (mobilitat, equilibri, força, respiració, etc.) amb els beneficis de l'activitat grupal. El taller es realitza amb una periodicitat de dos cops per setmana al Centre Cívic Ateneu Harmonia (C/Sant Adrià, 20. Barcelona). 

Taller de cuina

Cicle de tallers de cuina amb receptes senzilles, però boníssimes! Tallers realitzats per una sòcia voluntària de l'entitat.

Sortides culturals

La finalitat d’aquestes sortides és potenciar la creació de punts de trobada que fomentin la cultura i la interrelació entre les persones assistents (hem visitat espais com el Museu de les Aigües, el Museu Egipci, l'Espai IDEAL, Sagrada Família, etc.)

El Cor d’ASEM Catalunya

Coral formada per cantaires socis/es de l'entitat que fan alguna actuació en el marc de les activitats previstes per l'associació. Assajos programats els dilluns, durant una hora i mitja, al Centre Cívic l’Ateneu Harmonia (C/Sant Adrià 20, Barcelona).

El Club de lectura d’ASEM Catalunya

El Club de lectura d’ASEM Catalunya neix l’any 2020 arran de l’interès de les persones sòcies per la lectura i les ganes de potenciar-la d’un soci i col·laborador, antic llibreter. El Club de Lectura és una activitat oberta a tots els interessats, de molt èxit, que es realitza amb periodicitat mensual i de manera virtual.

Participació i solidaritat

Premis FEM PINYA

La Gala de Premis Fem Pinya és el resultat de la participació i compromís de les persones vinculades a l'entitat amb les nominacions de qui consideren mereixedor d'aquest reconeixement. Els Premis Fem Pinya atorguem una distinció a les millors actuacions dutes a terme en benefici del col·lectiu de persones amb malalties neuromusculars, aportant reconeixement als socis/es, familiars i professionals, i afavorint  la fidelització, la participació i el compromís amb l’entitat.

Difusió i comunicació

Arrasem

El programa de ràdio d’ASEM Catalunya, impulsat per sòcies i socis de l’entitat, és un molt bon espai informatiu, de tertúlia, entrevistes, debat, agenda… Una manera d’estar informat sobre tota l’actualitat al voltant de les malalties neuromusculars, de les nostres activitats, projectes, etc. Però, també, sobre moltes altres iniciatives; això sí, amb un clar compromís i vocació social.

Lligam

És la revista de l’entitat que té una periodicitat quadrimestral, és una eina que ens permet fer palès de forma molt directa tots els nostres objectius com a associació, així com donar a conèixer els projectes que desenvolupem i tractar temes mèdics i socials que tenen interès per les persones amb malaltia neuromuscular, professionals i societat en general.

Aquesta revista arriba a totes les persones sòcies, a entitats i a diversos organismes públics. 

Butlletí ASEM Catalunya

Butlletí electrònic que recull les principals notícies d'interès per a les persones vinculades a ASEM Catalunya (iniciatives de l'entitat, noves activitats, jornades, notícies rellevants...), inclou també el calendari d'activitats mensuals de l'entitat, horaris i lloc de realització.

Programa d'ensenyament

El programa té com a objectiu principal sensibilitzar a la població jove sobre les discapacitats físiques.

Com a grup que està constituint la seva identitat i és generador de nous valors en el futur, amb l’objectiu principal de normalitzar aquestes situacions. Així com acompanyar i donar suport als i les professionals implicades en la seva educació amb informació i orientació sobre el factor diferencial de les malalties neuromusculars.

Formació i docència

Des d’ASEM Catalunya vetllem per la formació continuada dels professionals que atenen les persones amb patologies neuromusculars i als seus familiars amb l'assistència a jornades, congressos, seminaris web, etc.

Que permeten continuar oferint una atenció de qualitat, amb informació actualitzada sobre els canvis socials i de salut. A l'entitat també acollim alumnes en pràctiques de diferents disciplines per contribuir a la seva formació.

Escolta Arrasem, el nostre podcast

Descobreix històries inspiradores i informació valuosa sobre les malalties neuromusculars al nostre podcast Arrasem. Uneix-te a la conversa i aprèn amb nosaltres. Escolta el podcast aquí