JUAN JOSÉ BILBAO, un emprenedor amb èxit

JUAN JOSÉ BILBAO, un emprenedor amb èxit

En Juan José Bilbao pateix una malaltia des de naixement anomenada artrogriposis múltiple, una malaltia minoritària que el fa anar en cadira de rodes des de petit. Per en Juanjo, sentir-se útil és del més important a la vida i actualment ho ha aconseguit. És el creador de l’aplicació per a mòbils EsAccesibleApp, que serveix

En Juan José Bilbao pateix una malaltia des de naixement anomenada artrogriposis múltiple, una malaltia minoritària que el fa anar en cadira de rodes des de petit. Per en Juanjo, sentir-se útil és del més important a la vida i actualment ho ha aconseguit. És el creador de l’aplicació per a mòbils EsAccesibleApp, que serveix per valorar l’accessibilitat física dels llocs de qualsevol part del món. Actualment, ja hi ha més de 6.000 llocs avaluats.


En quin moment sorgeix la idea de crear una aplicació per a mòbil?

La idea sorgeix durant unes vacances a Cadis on em fixo que hi ha rampes pràcticament a tots els establiments i a més descobreixo que la majoria de banys són adaptats, per molt petits que fossin. Em va fer ràbia no poder dir que m’estava trobant amb tant bona accessibilitat.

Com ha estat el procés de creació?

Doncs bàsicament ha estat un procés realitzat per mi, eliminant hores de dormir i el poc temps lliure que tinc després de la feina.

Quin va ser el principal objectiu?

Crear un mapa mundial sobre accessibilitat on tothom col·labori. I crec que està en un molt bon camí, ja que actualment hi ha més de 6.500 llocs valorats a nivell mundial, tal com es pot veure al mapa de l’aplicació.

Quins projectes tens en ment?

Actualment m’agradaria millorar l’aplicació per a fer-la molt més social i convertir-la en un Facebook de l’accessibilitat. A més, també tinc feina en conscienciar sobre la inclusió de les persones amb discapacitat en totes les facetes de la vida i en la importància que és tenir en compte a les PCD per tal que existeixi un turisme accessible de qualitat.

Creus que la independència és clau per a millorar la vida de les persones amb discapacitat?

La independència és una faceta importantíssima a la vida de qualsevol persona. Per bé o per malament tots necessitem una “bufetada de realitat”, ja que tendim a estar a un cercle de protecció, que és bo, però que també cal ser el més independent possible.

De què et sents més orgullós de la teva carrera professional des de la creació de l’app?

Cada vegada que algú valora un lloc, rebo un correu, una trucada o una menció a les xarxes socials m’alegra moltíssim. Imagina quan em truquen d’altres països per utilitzar allà l’aplicació mòbil o quan em donen un premi! (riu).

 

Asem Catalunya
Asem Catalunya
ADMINISTRATOR
Perfil

Posts Carousel

Deixar un missatge

El teu email no serà publicat. Es requereixen els camps marcats amb *

Cancel reply