Socis d’Asem Cat se sumen a les reivindicacions per la flexibilització del sector esportiu

Socis d’Asem Cat se sumen a les reivindicacions per la flexibilització del sector esportiu

Ahir pel matí (dimecres 11 de novembre’20) desenes de persones del món de l’Esport es van manifestar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de l’edifici de la Generalitat, per a reivindicar la flexibilització de les mesures que afecten a aquest sector i que des de l’inici de la pandèmia de la covid-19 estan

Ahir pel matí (dimecres 11 de novembre’20) desenes de persones del món de l’Esport es van manifestar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de l’edifici de la Generalitat, per a reivindicar la flexibilització de les mesures que afecten a aquest sector i que des de l’inici de la pandèmia de la covid-19 estan tenint un fort impacte. Entre aquestes persones es trobaven diversos socis d’Asem Cat, que se sumaven a aquestes reclamacions, i més en particular demanaven que des del Govern, ara dirigit pel vicepresident Pere Aragonès, es replantegin les mesures que afecten al tancament de les piscines. En una de les seves pancartes es podia llegir (en castellà): “Tú pon la piscina, yo ya nado” o “Emergencia sanitaria, piscina ya”. I és que pel nostre col·lectiu, les activitats de piscina són molt importants, no només pels beneficis físics que comporta sinó també pels que aporta a nivell psicològic i emocional.

Les mesures anticovid estan tenint greus conseqüències en el sector de l’Esport, on es calculen que treballen unes 80.000 persones a tota Catalunya. Després de tantes setmanes i un gruix molt notable dels professionals en ERTO de forma discontinua però prolongada durant aquests quasi set mesos, uns 20.000 llocs de treball podrien desaparèixer així com moltes empreses que no poden aguantar tantes setmanes sense obrir i amb unes ajudes discretes que no arriben a cobrir -amb una gran desproporció, segons lamenten des del sector- les necessitats d’aquest gremi. Ja la setmana passada es va portar el tema a la Justícia per forçar al Govern a corregir però, de moment, la decisió es demora i podria anar cap al Tribunal Suprem. Fins ara, el percentatge de positius detectats en l’àmbit de l’esport no arriba ni al 0,3%, segons les dades publicades.

Asem Catalunya
Asem Catalunya
ADMINISTRATOR
Perfil

Posts Carousel

Deixar un missatge

El teu email no serà publicat. Es requereixen els camps marcats amb *

Cancel reply