Revisem l’estat de la Llei de dependència

Revisem l’estat de la Llei de dependència

Aquest 2018 ens hem proposat des d’Asem Catalunya revisar la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Sembla que la Llei va generar moltes expectatives però hi ha hagut una mena de desencís amb aquesta llei, només una vintena de socis /sòcies

Aquest 2018 ens hem proposat des d’Asem Catalunya revisar la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Sembla que la Llei va generar moltes expectatives però hi ha hagut una mena de desencís amb aquesta llei, només una vintena de socis /sòcies d’Asem Catalunya semblen haver demanat la revisió de la seva situació.

La valoració es fa per comunitats i per equips multidisciplinaris formats per un metge, infermer/a, el/la fisioterapeuta però sembla que aquesta valoració no és del tot objectiva.

Què demanem revisar?

  1. El Treballador Social s’ocuparà el rol de referent en el seguiment i avaluació del Pla Individual d’atenció.
  2. Capacitat per negociar amb les famílies, el dictamen de Pla Individual d’atenció, no en funció dels recursos existents, si no de les necessitats de la família. Que l’acord dels treballadors socials, amb les famílies sigui vinculant, ja que sembla són les famílies les que segueixen assumint les tasques i el pes de cuidadors.
  3. El laberint dels ciutadans per entendre com arribar a sol·licitar els ajuts.
  4. Frustració de la quantia de l’ajut, tenim casos a ASEM Catalunya que reben 16€ mensuals essent la mitjana de 100€
  5. Professionalització dels cuidadors, de tots els tipus, àmbit familiar, professional o no professional, assistent personal.
  6. Revisar els professionals d’atenció directa, ja que sembla que no hi ha prou professionals preparats per donar aquest servei, des que als 90 es va començar amb la privatització o externalització dels serveis d’atenció domiciliària que va portar la precarització del sector i l’abandonament de molts professionals.

Contacteu amb atencioalsoci@asemcatalunya.com ó T 619394742

Descarregar formulari d’incidència

Asem Catalunya
Asem Catalunya
ADMINISTRATOR
Perfil

Posts Carousel

Deixar un missatge

El teu email no serà publicat. Es requereixen els camps marcats amb *

Cancel reply