A França es plantegen legalitzar l’assistència sexual a persones amb discapacitat, segons recollia La Vanguardia

A França es plantegen legalitzar l’assistència sexual a persones amb discapacitat, segons recollia La Vanguardia

Notícia d’aquest mes de febrer recollida a La Vanguardia segons la qual França s’està plantejant la legalització de l’assistència sexual a persones amb discapacitat. Així ho va fer públic el seu president, Emmanuel Macron, durant la Conferència Nacional sobre la Discapacitat. Va assegurar, en aquest sentit, que “el dret a la vida sexual” atorga “dignitat”

Notícia d’aquest mes de febrer recollida a La Vanguardia segons la qual França s’està plantejant la legalització de l’assistència sexual a persones amb discapacitat. Així ho va fer públic el seu president, Emmanuel Macron, durant la Conferència Nacional sobre la Discapacitat. Va assegurar, en aquest sentit, que “el dret a la vida sexual” atorga “dignitat” a aquestes persones. La seva secretària d’Estat de Discapacitat, Sophie Cluzel, es va pronunciar en aquesta mateixa direcció i va avançar que s’estan consultant les instàncies pertinents sobre la legalització d’aquestes pràctiques, com ja succeeix a Suïssa, Bèlgica, Alemanya o els Països Baixos.

L’Associació per a la Promoció de l’Acompanyament Sexual (APPAS), que ofereix des de fa uns anys cursos de formació per aquest tipus d’assistents, es va mostrar favorable. Segons publicava Le Parisien, unes 80 persones han seguit els seus cursos i una vintena exerceixen sense que s’hagin produït denúncies al respecte.

D’altra banda, el Consell per a la Igualtat entre Homes i Dones, organisme independent del Govern, no hi està d’acord; com tampoc ho va estar en el seu moment, el 2012, el Comitè Consultiu d’Ètica que ho va considerar un “ús mercantil del cos humà”.

Aquí us deixem l’enllaç a l’article per saber-ne alguns detalls més:

https://www.lavanguardia.com/vida/20200211/473464662538/francia-legalizar-asistencia-sexual-discapacidad.html

Asem Catalunya
Asem Catalunya
ADMINISTRATOR
Perfil

Posts Carousel

Deixar un missatge

El teu email no serà publicat. Es requereixen els camps marcats amb *

Cancel reply