El Cristian suma en 5 dies més de 180.000 firmes per aconseguir el tren adaptat que el portarà a la universitat

El Cristian suma en 5 dies més de 180.000 firmes per aconseguir el tren adaptat que el portarà a la universitat
El Cristian a la jornada d'enguany del Dia Mundial de les Mallaties Minoritàries.

Després de treure una nota brillant al Batxillerat (9,4) i a les PAU (13 sobre 14) i de veure complir el seu objectiu d’estudiar Ingenieria Multimèdia a la universitat, el Cristian González es troba inmers en una campanya que en ple segle XXI sembla ciència ficció: ha de trobar la manera d’arribar a Barcelona en

Després de treure una nota brillant al Batxillerat (9,4) i a les PAU (13 sobre 14) i de veure complir el seu objectiu d’estudiar Ingenieria Multimèdia a la universitat, el Cristian González es troba inmers en una campanya que en ple segle XXI sembla ciència ficció: ha de trobar la manera d’arribar a Barcelona en transport públic per seguir estudiant.

El Cristian, de 18 anys i soci d’Asem Catalunya, té una Atròfia Muscular Espinal i es desplaça amb una cadira de rodes elèctrica. Viu a El Vendrell -a 70 km del seu objectiu- i els trens que hi circulen són totalment inaccessibles per a ell i l’andana tampoc està preparada per pujar als vagons.

Ell mateix va escriure fa una setmana a Rodalies de Catalunya i Renfe per exposar la situació en la que es troba. Una portaveu de Renfe ha explicat avui a l’agència EFE que el servei d’ajuda per accedir als trens només es dóna en grans estacions i en el servei de llarga distància i alta velocitat. Han afegit que “no ens podem comprometre a que un tren accessible pasi per aquesta estació a una hora determinada, tot i que estem estudiant el problema i parlant amb l’afectat”. El jove però no pot estar de braços plegats.

Change.org: més de 180.000 signatures en 5 dies
El Cristian és conegut per tots per l’empenta i energia que desprèn. Una mostra d’aquest esperit és la campanya que ha engegat a la plataforma Change.org per recollir signatures per tal que Adif i Renfe hi posin remei. Ja ha aconseguit superar les 180.000 signatures, en només 5 dies, per reclamar una rampa a l’estació de El Vendrell. En les darerres 12 hores ha multiplicat per 10 les firmes de suport.

També ha movilitzat els ajuntaments de la comarca. Els alcaldes de El Vendrell i Calafell han demanat a Adif i Renfe que trobin una solució pel jove. Segons el Diari de Tarragona, Martí Carnicer, alcalde del municipi on viu el Cristian, ha explicat que “hem plantejat les possibles solucions. Hem de fer el possible perquè el Cristian pugui pujar al tren”. És només el principi perquè està disposat a aconseguir-ho i l’1 de setembre plantar-se amb la seva cadira a la La Salle Bonanova i arribar-hi amb tren.

La odissea d’arribar a Barcelona
El trens que s’aturen a El Vendrell no són adaptats i a més paren a molta separació de l’andana, el que fa impossible pujar amb una cadira de rodes al vagó. Anar a l’estació més propera tampoc és una solució, ja que Rodalies no li pot garantir quins són els trens adaptats que circularan des de Sant Vicenç de Calders. D’altra banda els autobusos que enllacen la ciutat amb Barcelona, que sí que estan adaptats, arriben a destinació una hora més tard de l’inici de les classes del Cristian. Es troba doncs amb la universitat a dos mesos vista i sense transport públic per arribar-hi.

Solucions, ja!
Un cop més, la falta de trens adaptats o de sistemes que permetin accedir al vagó amb garantia de seguretat mostren la situació inadmissible a les infraestrucres ferroviaries pel que fa a l’accessibilitat. Des d’Asem Catalunya denunciem de nou aquesta situació, que lamentablement viu ara en propia pell el Cristian, però que segueix limitant l’autonomia i llibertat de moltes persones amb discapacitat. Reclamem solucions ja!

A través del correu ayuda@cristiangonzalez recull missatges de suport.

Asem Catalunya
Asem Catalunya
ADMINISTRATOR
Perfil

Posts Carousel

Deixar un missatge

El teu email no serà publicat. Es requereixen els camps marcats amb *

Cancel reply